Jdi na obsah Jdi na menu
 

Návštěvní den

Je čtvrtek ,

krásný červencový den a mi vyrážíme do dosud nenavštívených sbírek.První zastávka nás čeká u pana Šormi.Hořice jsou krásné , ale zahrada u Šormů ještě hezčí.

  

navsteva-u-sormy.jpg

Povídalo se u kávy pod deštníky u krásného bazénu.Jen tak tam skočit. No a tak po krátké debatě nadešel čas jít do sbírky.Byl jsem příjemně překvapen jak sbírka vypadá a jaké skvosty se tam nacházejí . Největší radost mi udělal p.Šorma malou rostlinkou G.bruchii ssp.shimadae.

 

27.1002.012-gymnocalycium-bruchii-v.shimadae-gn-531.4007.jpg

Dopoledne uteklo a tak Ivan zavelel a jeli jsme o kousek dál.Ještě poslední pohled  a jedeme k Ládovi Fišerovi.

 

navsteva-u-sormy-2.jpg

 U Fišerů už nás čekali a některé místo rostlinek zajímaly Hořické domácí trubičky paní Fišerové.Ale také došlo na prohlídků skleníku a malých foliovníků.Co bych to byl za gymnofila ,kdybych si neodvezl od Ládi G.fischerii tak jako od Jardy Procházky krásné G.prochazkianum.Dobře se sedí ,ale Šeda ve Vysokém Mýtě nás čeká.Tak vyrážíme , aby jsme po hodině jízdy byli zklamáni. Pan Šeda musel do práce a tak někteří jsou rádi , že konečně se teda jako náhradou podíváme k Ivanu Miltovi do jeho království.

Návštěva u Ivana sice byla krátká , ale někteří si odváželi pěkné a zajímavé rostlinky.Tak doufám,že Láda,Zdenek , Ivan i já jsme nakonec byli moc spokojeni,že cesta splnila naše představy.Doufám,že to nebyla poslední cesta této zajímavé čtveřice.